Възстановяване на зъби

Композитни възстановявания

Композитни възстановявания
Композитните възстановявания(бели пломби) представляват пластична смес със стъклени частички. Възстановяват напълно цвета и здравината на естествените зъбни тъкани. Използват се както при лечение на кариеси, но и при отчупване на малка част от зъба, изтриване, абразиране зъбите и други козметични подобрения.

Зъбни корони

Зъбни корони Зъбни корони Зъбни корони
Koроните са средство за възстановяване на зъбите, които напълно обвиват зъба. Циментират се дълготрайно за предварително изпилен зъб.

Изработват се от порцелан, метал(злато или друга метална сплав) или металокерамика в зъботехническа лаборатория.Поставянето на зъбни корони представлява най-здравия и сигурен начин за възстановяване на силно разрушени, изтрити или зъби след проведено кореново лечение.

Зъбни мостове

Зъбни мостове Зъбни мостове
Мостовете възстановяват липсата на един или група зъби .Изработват се както короните от порцелан, метал, металокерамика в зъботехническа лаборатория. В момента в който се циментират за предварително изпилените зъби (мостоносители) моста въстановява напълно естечния облик, фонетиката, функцията и захапката и започвате да ги усещате като свои.

Ендодонтско лечение

Ендодонтско лечение Ендодонтско лечение Ендодонтско лечение Ендодонтско лечение
Ендодотското (кореново) лечение представлява последователност от манипулации които се извършват върху пулпата(нерва) целящи отсраняването на навлязлата инфекция в зъба. Първо се обезболява болния зъб, след това се почиства от инфектирания нерв, оформят се кореновите канали, промиват се със специални ратвори и се запълват херметически с биологично поносим материал като гутаперка (студена/топла) и пасти на евгенолова основа.След запълването на каналите короната на зъба се възстаноивява с керамична/металокерамична корона или естетична композитна обтурация. Излекувани по този протокол зъбите преживяват още дълги години в устата.
Ендодонтско лечение Ендодонтско лечение

Лечение на кариеси

Лечение на кариеси Proface - Иновативен метод за откриване на кариеси
Proface осигурява помощ в откриването на инфектирани от кариес твърди зъбни тъкани. По този начин диагностиката на кариеси е много по надеждна, отколкото с традиционните инструменти (сондиране на твърдостта, прилагане на оцветяващи агенти). Традиционните инструменти само косвено откриват бактериална инфекция. Светлинната сонда Proface, заедно с диагностичните очила, образуват инструмент, с който директно визуализират останалия кариес.
 


Услуги