Дентална хигиена и превенция

Стоматологичен преглед

Стоматологичен преглед
Стоматолозите препоръчваме да ходите на профилактичен преглед веднъж на 6 месеца, за да може ако се открие начален кариес да се излекува навреме преди да е предизвикал сериозно разрушение в зъба. Профилактичният преглед цели да се уверим, също че венците ви са здрави, а ако кървят или болят да се излекуват своевременно, защото много често хората губят зъби поради нелекувано заболяване на венците. Трябва да посещавате стоматолога си редовно дори и ако носите протези.

Почистване на зъбен камък

Почистване на зъбен камък
При отсъствието на професионално почистване профилактични дентални посещения в устата се натрупва плака и зъбен камък над и под венците и във венечното джобче.Това натрупване възпалява венците и ги принуждава да се отдръпнат от повърхността на зъбите като по този начин се образува пародонтит,венечни джобове, оголеване на зъбите и евентуалната им загуба.

Полиране на зъбите

Полиране на зъбите
Веднъж почистени основно от зъбен камък е необходимо те да бъдат щателно полирани за отсраняване на всякакви оцветки и налепи.

Флуоридация

Флуоридация
Флуоридът заздравява емайла на зъбите. Когато емайлът е здрав вероятността от поява на кариес силно намалява. Флуоридът се набавя в организма главно чрез питейната вода, пастите за зъби, водите за уста, суплементи, а също така и професионални гелове и разтвори, които се прилагат от стоматолога със индивидуално направени силиконови шини.

Превенция и орална хигиена

Превенция и орална хигиена
-Мийте зъбите си поне 2 пъти на ден с паста за зъби съдържаща флуор.
-Почиствайте с дентален конец междузъбните си пространства поне веднъж дневно.
-Не пушете или дъвчете тютюн.
-Консултирайте се със своя лекар дали медикаментите,които ви е предписал увреждат зъбите.
-Преглеждайте устата си редовно в огледалото за ранички които не зарастват, възпалени венци или други нередности.

Дентално силанизиране

Денталните силанти са пластични покрития, които обикновено се поставят върху дъвкателната повърхност на постоянните зъби - кътниците и предкътниците - за да ги защитят от образуване на кариес.
 


Услуги