Ортопедично лечение

Тотални протези

Тотални протези
Тоталните протези са протетични приспособления конструирани с цел да възстановят напълно обеззъбените челюсти в резултата на пародонтални заболявания или кариес и неговите усложнения. Протези се изработват от пластмаса, като много ефективно симулират цвета на зъбите и тяхната форма .Могат да се проектират подвижни (вадят се от устата,почистват се и се връщат обратно) или неподвижни,които се фиксират върху предварително имплантирани в челюстта интраосални импланти.Този вид протези стоят много стабилно в устата и пациентите много лесно свикват с тях. Могат да бъдат изработени и със силиконово покритие,което омекотява и помага пациентите по-бързо и лесно да свикнат с носенето им.
Тотални протези

Частични протези

Частични протези
Частичните протези се използват за естетично и функционално възстановяване на частично обеззъбени участъци на горната или долната челюст на пациенти, при които не могат да се приложат фиксирани ортопедични конструкции(корони и мостове) поради липсата на достатъчно налични зъби в устата които да служат за мостоносители.Този вид протези са подвижни,изработват се от пластмаса и/или метал. Проектират се с различни опорно задръжни елементи, които им придават много добра стабилност в устата на пациента при дъвчене.

Импланти

Импланти
Денталният имплант представлява винт от специална титаниева сплав, които има форма и функция като на естествения корен на зъба и цели възстановяването на един или група зъби. След поставянето на импланта се изчаква 4-6 месеца,в които протича процес на остеоинтеграция (вкостяване) на импланта с костта на челюстта. След като мине този период имплантите вече могат да служат са опора на разнообразие от ортопедични възстановителни конструкции-протези, корони, мостове.Имплантите представляват най-съвременния метод за възстановяване на липсващи зъби.
Импланти
 


Услуги